Thursday, June 30, 2011

.semua dalam satu.

Haiii!!!


Yes! Yes! Yes! Exam dah habis. Dan sekarang masa untuk movies marathon okey. Lepas tu packing baju dan bercutiiiiiii! Haha. Gedik gile okey. Most of my roomates dah balik (padahal roomates 4 orang je kan) so rasa macam agak bosan la duduk dalam bilik tanpa apa-apa motif.

Totty plak dah bagi kat my friend mintak tolong dia jaga. Kesian pulak nak bawak budak comel tu naik bas. Lemas dia kang. Sedih jugak la nak berpisah dengan Totty, tapi nak buat macam mana. I had to. Huhu.


Masa 1st day dapat Totty. Thanks love!


Then, I did a lot of thinking, then I decided to let go of the past. Bak kata orang, let bygone be bygone. Semua orang ada kekurangan masing-masing, so why don't we just forgive them je kan. Aku pun banyak kekurangan jugak, so rasenye macam tak adil nak menghukum orang lain. Cuma harapnye, tak jadi lagi la lepas ni.


Senyum, tak perlu kata apa apa, senyum. Haha.


Aik, tadi rasenye macam banyak nak cerita tapi tiba-tiba dah tak tahu nak cerita ape. Huhu. Dan tiba-tiba rasa macam sebak je, rase rinduuu je. Haiyaaa.


Gambar ni tak de caption.


Okey, enough merepek. Kang makin melalut, makin banyak plak benda yang tak sepatutnye ditulis, tiba-tiba tertaip pulak kat sini. Haha. Selamat bercuti untuk yang bercuti, selamat belajar untuk yang tak cuti lagi, selamat berkerja untuk semua pekerja, dan selamat berbahagia ye anda semua. Haha.

Sekian.

Note : Sedih wooo. Gembira pun ade, tapi sedih jugak.

Monday, June 27, 2011

Tuesday, June 21, 2011

.on progress.

Haiiii!



Sekarang tengah dalam proses belajar main gitar. Ye, aku tak reti main. Baru pandai petik code yang mudah-mudah je. Susah gila kot nak main benda alah ni. Habis kebas jari aku. Fuh.

So, semoga aku tak lampi sangat dan cepat habiskan pembelajaran. Sebab kang takut plak sifu aku tu fed up dengan aku. Haha. So, lepas ni boleh la kalau korang nak tuju lagu ek. Haha. Pang! Bajet bagus je minah ni.

Sekian.

Note : Sakit-sakit badan. Huhu.

Wednesday, June 8, 2011

.hometown.

Haiii!!!

Happy Wednesday everyone! Fuh, fuh, seronoknye bila kelas cancel. Haha. Actually, I'm just come back from Kelantan. Yes, a-long-time-no-visit-hometown. Even I'm not fully understand their slang, but it was a blast to be a part of them, gained new experienced and the most important I'm glad that we're easily get along with each other.

Mula-mula sampai rumah makcik aku, rasa janggal sikit sebab tak berapa nak paham diaorang cakap apa. Tapi dah sehari dua, dah pandai kecek klate dengan makcik kat kedai runcit wa cakap luu. Hebat kan? Haha.

Bila pergi tempat orang, kita baru tahu yang lain tempat, lain adat budaya. Tak payah la nak cerita kat sini sebab kang panjang melalut pulak kan. Tapi serius sangat best. Best gila. Kebetulan belakang rumah makcik aku ada sungai. Pergh, sampai kecut berendam. Bak kata cousin aku, badan dah kecut tu, boleh la pergi timbang berat badan. Mana tau kot-kot berat tu turun. Haha. You wish. =P

Memandangkan family aku balik kampung sebab ada kenduri kahwin, kewujudan kamera sangatlah penting. Ya, memang aku bawak balik kamera tapi baru ambik 5,6 keping gambar, tett tett, bateri habis. Dan aku lupa bawak charger. Ya, aku tau aku loser. Korang tak payah cakap banyak kali.

Kamera adik aku penyelamat sebab adik aku tak loser dan dia bawak charger kamera. Tapi aku tak bawak laptop mahupun pendrive untuk ambik semua gambar-gambar dari kamera tu. Okey, double loser.

So, no pictures la dalam entry ni. Nak tunggu aku balik Perak pergi ambik gambar tu kat adik aku memang tak de la derr. Larat plak kan aku nak meredah 4 jam semata-mata sebab gambar. Dan adik aku tak de fesbuk, so kebarangkalian nak ambik gambar kat fesbuk sangat tipis. Okey, triple loser.

Anyway, my big family over there were great! Miss you guys. =)

Sekian.

Note : Next week mid term exam. Aiyoo.

Wednesday, June 1, 2011

.taman orkid.

Haiii!!!


Cerita taman orkid ni dah lama posponed ni. Dari minggu lepas lagi. Oleh sebab busy sangat, so tak ada masa la nak cerita panjang-panjang. Sekarang pun tak berapa nak rajin tapi gedik-gedik nak menaip gak. Okey, cerita bermula. Jeng. Jeng. Jeng.*sila suspen.

Bulan 5 tahun 2011, eh, bagi tau bulan je la sebab aku dah lupa tarikh aku pergi sana. Haha. Taman Orkid ni dekat dekat dengan Taman Burung yang aku pergi dulu. Area kat Lake Garden jugak.

Mula-mula niat asal nak pergi Taman Rama-Rama, sebab dah kempunan nak pergi sana tapi tak sampai2 lagi. Tapi oleh sebab masa tu baru lepas hujan, makcik kaunter tiket tu cakap banyak rama-rama yang tak nak terbang.

So, daripada duit terbang melayang tak dapat tengok rama-rama terbang, baik tukar plan cepat-cepat. So akhirnya decide nak pergi Taman Orkid plak. Serius cantik gila tempat tu. Tenang je rasa. Sampai aku sempat tertidur atas kerusi lagi. Siap mimpi plak tu. Haha.


Entrace taman ni..






















Okey. Enough. Kang korang muntah plak tengok gambar banyak-banyak ni. Tempat ni sangat best, so korang jangan lupa datang tau. Kita orang Malaysia, rugi kalau tak tour kat negara sendiri. Hehe. =)

Sekian.


Note : Missing somebody.